14:00

Dalby GIF

Referat: FC Staffanstorp 2 - Dalby GIF

Bottennapp i säsongens sista bortamatch!

Redan innan matchen snackar vi mycket om hur vi behöver vara på tårna, få vårt spel att rulla runt och använda vår fart för att komma förbi motståndarna. Tyvärr visar vi inte detta på planen, utan när matchen börjar så är vi stillastående och spelar mycket boll på felvänd spelare utan en tydlig exit-strategy. Dock kan vi hålla våra motståndare borta från vårt mål genom en stabil defensiv insats, fram tills dess att vi hamnar lite på mellis efter en offensiv hörna, och Staffanstorps skickliga forward kan placera in 1-0 ensam med Miranda.

Därefter kämpar vi i uppförsbacke. Staffanstorp får mersmak efter sitt ledningsmål, och även om vi har ett fint passningsspel på egen planhalva så etablerar vi inget på deras. Halvleken slutar 3-0.

Vi börjar andra halvlek bättre, men fortfarande en lång väg från bra. Staffanstorp lyckas sätta två, lite snöpliga, mål till, och när vi väl lyckas etablera ett anfallsspel som fungerar, så är det lite för sent. Matchen slutar 5-0. Tråkigt, men tyvärr rättvist sett till matchbilden.

Till nästa match tar vi med oss att vi måste lyckas etablera ett passningsspel på offensiv planhalva, rotera ordentligt med löpningar för att få rullning på motståndarnas försvar för att kunna komma tillbaka till vårt anfallsspel igen.

Vi gratulerar Staffanstorp till segern och laddar om för nya tag nästa vecka mot Lilla Torg